Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Simović obišao završenu dionicu puta Petrovići – Vraćenovići i otvorio mjesni vodovod: Unapređujemo infrastrukturu za dalji razvoj privrede i dobro svih građana

Objavljeno: 07.12.2018. 19:08 Autor: MPRR

MPRRMPRR 

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović  boravio je danas u Nikšiću, gdje je zajedno sa direktorom Direkcije za saobraćaj Savom Paračom i predsjednikom Opštine Nikšić Veselinom Grbovićem obišao završenu dionicu puta Petrovići – Vraćenovići - granični prelaz Deleuša. Takođe, pušten je u rad i novoizgrađeni vodovod u mjesnoj zajednici Vraćenovići.

 

U rekonstrukciju puta i izgradnju moderne saobraćajnice na navedenoj dionici do granice sa Bosnom i Hercegovinom, u dužini 12,5 kilometara, uloženo je 3,6 miliona eura iz kapitalnog budžeta Vlade.

 

Nikšić i Crna Gora idu putem napretka

 

Potpredsjednik Simović izrazio je zadovoljstvo što se u jednom danu obilježava završetak realizacije dva važna kapitalna projekta koja, kako je kazao, jasno pokazuju da Nikšić i Crna Gora idu putem napretka. „Idu putem napretka, kako smo to i najavili i obećali i dogovorili  sa građanima“ kazao je Simović.

 

Da je to tako duži niz godina, prema riječima potpredsjednika Simovića, pokazuje i podatak da je Vlada preko Direkcije za saobraćaj od obnove nezavisnosti do danas u izgradnju, rekonstrukciju i održavanje magistralnih i regionalnih puteva uložila preko 600 miliona eura, a samo u prethodne dvije godine blizu 100 miliona eura.


MPRRMPRR 

Naredna - godina novih puteva

 

Simović je najavio da će Vlada imati isti odnos prema razvoju infrastrukture i u narednom periodu, te da će iduća godina biti prepoznata po snažnim novim iskoracima na daljoj izgradnji magistralnih i regionalnih puteva.

 

„Ti putevi su potrebni i građanima Nikšića i Crne Gore, potrebni su našoj privredi kako bi bila konkuretnija, kako bi život na našim prostorima bio kvalitetniji i kako bi tim putevima dolazili sve brojniji turisti koji posjećuju Crnu Goru. Ovakvi putevi značajno doprinose rastu naše ekonomije, a svi zajedno možemo biti zadovoljni da u ovim godinama ostvarujemo veoma zadovoljavajuće stope ekonomskog razvoja.

 

Izgradnja modernih saobraćajnica biće, prema riječima Simovića, nastavljena i u  narednom periodu. Kako je najavljeno danas, radiće se nova dionica puta od Kusida prema Nikšiću, uveliko se radi projektna dokumentacija za put od Vidrovana prema Jesenovom i dalje. Za potpredsjendika Simovića posebno je važno što će se ostvariti višedecenijski san Nikšićana i Cetinjana, da se povežu modernom saobraćajnicom.


MPRR 

Povezaćemo i Nikšić sa Cetinjem

 

„To postaje naša realnost, i to već u idućoj godini. Vjerujemo da će u idućoj biti završen dio trase od od Cetinja do Čeva u dužini od 20 km. Siguran sam sam da će to značiti mnogo za Katunsku nahiju, za Nikšić i Cetinje, te da će to biti novi regionalni put kojim će Crna Gora da se ponosi, kao što se ponosimo putem od Risna prema Žabljaku, kao onim kroz Vranešku dolinu i drugim“, poručio je Simović.

 

On je posebno čestitao izvođaču radova na kvalitetnoj izgradnji ove dionice puta, ali i svim ostalima izvođačima koji realizuju slične projekte u Crnoj Gori. Zahvalnost je iskazao i prema nikšićkom Vodovodu koji je, kako je kazao, realizovao zahtjevan projekat izgradnje vodovoda, prvo Petrovići, pa Vraćenovići, s obzirom na potrebu da se voda dovede sa oboda Bilećog jezera, a naročito zbog ambicija da se vodovodnim sistemom pokrije cijelo područje. „To je unazad nekoliko godina djelovalo kao misaona imenica, jer smo u ranijim razgovorima sa domaćinima razgovarali kako da izgradimo bistijerne ili popravimo stare. Sada imamo odlične sisteme za vodosnabdijevanje. Konkretno u Vraćenovićima, uredno vodosnabdijevanje imaće 300 žitelja koji će imati uslove da razvijaju svoja gazdinstva i obnove napuštena imanja.

“Savremena putna i vodovodna infrastruktura biće podsticaj za obnavljanje brojnih domaćinstava, i preduzetničke zamahe za koje je Vlada obezbijedila izdašne izvore podrške i finansiranja. Radujemo se svakom novom kilometru savremenih puteva i vodovoda i novog kvaliteta života i napretka koji oni donose našim građanima”, poručio je Simović.

On je pohvalio i lokalnu samoupravu Nikšića koja je, kazao, vrijedna i odgovorna, a posebno zbog činjenice da jednako odgovorno radi i na razvoju gradskog jezgra i ruralnih područja.

 


 

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?