Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Београд: Потписан Споразум о узајамном признавању услуга повјерења и електронске идентификације између Републике Србије и Црне Горе

Београд: Потписан Споразум о узајамном признавању услуга повјерења и електронске идентификације између Републике Србије и Црне Горе
Датум објаве 04.04.2019 14:11 | Аутор МЈУ

Испис Штампај страницу


МЈУ МЈУ

Министарка јавне управе Црне Горе, Сузана Прибиловић и министар трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, Расим Љајић, потписали су данас Споразум између Владе Црне Горе и Владе Републике Србије о узајамном признавању услуга повјерења за електронске трансакције о узајамном признавању услуга цертификовања за електронске трансакције које се пружају у Црној Гори и квалификованих услуга од повјерења које се пружају у Републици Србији, на Другом дигиталном самиту у Београду.

„Велико ми је задовољство што данас потписујемо Споразум о узајамном признавању услуга повјерења и електронске идентификације између Србије и Црне Горе. Имплементацијом овог Споразума стварају се услови да грађани, привреда наше двије државе, у што већој мјери користе нове технологије, као и да послове обављају брже, ефикасније и јефтиније, без територијалних ограничења“, казала је министарка Прибиловић.

Она је истакла да се споразумом потврђују добросусједски билатерални односи и започиње нова етапа кроз прекогранично пружање услуга повјерења у електронске трансакције и електронске идентификације.

Споразум између Владе Црне Горе и Владе Републике Србије о узајамном признавању услуга цертификовања за електронске трансакције које се пружају у Црној Гори и квалификованих услуга од повјерења које се пружају у Републици Србији, припремљен је у циљу прекограничног пружања услуга, елиминисања препрека у електронском пословању, омогућавања коришћења и једнаког правног дејства квалификованих услуга цертификовања за електронске трансакције односно квалификованих услуга од повјерења, у обје земље.

Црна Гора потписивањем овог Споразума још једном потврђује своје опредјељење за унапређење сарадње на регионалном нивоу.

На овај начин потврђује се и посвећеност Црне Горе развоју дигиталног друштва, унапређењу билатералне сарадње са државама Западног Балкана, као и међународној сарадњи.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ