Мања слова Већа слова РСС

Најаве

13.12.2019

Премијер Марковић сјутра у Ватикану са папом Фрањом

13.12.2019

Трећи црногорски шумарски форум на тему „Реформа система управљања шумама“

13.12.2019

Министарка Дамјановић данас на Министарској конференцији Централно-европске иницијативе (ЦЕИ)

12.12.2019

Премијер Марковић у петак на прослави 10 година ИРФ-а

12.12.2019

Министар Нухоџић на отварању конференције „Како етнонационализам води ка насилном екстремизму“

11.12.2019

У четвртак, 12. децембра 148. сједница Владе ЦГ

11.12.2019

Потпредсједник Симовић и градоначелник Вуковић у Љешанској нахији

11.12.2019

Нурковић и Бањевић о Предлогу закона о улагању у консолидацију и развој Монтенегро Аирлинеса

10.12.2019

Предсједник Владе уручиће студентима у сриједу седамнаест награда за докторске стипендије

10.12.2019

Предсједник Владе састаће се у сриједу са представницима Заједнице општина Црне Горе

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Предсједник Владе Душко Марковић поручио Демократском фронту: Прижељкивање враћања ЦГ под туђе скуте заборавите за сва времена!

Предсједник Владе Душко Марковић поручио Демократском фронту: Прижељкивање враћања ЦГ под туђе скуте заборавите за сва времена!
Датум објаве 26.06.2019 13:26 | Аутор СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу Доwнлоад Доwнлоад


Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић поручио је на Премијерском сату посланику Демократског фронта Милану Кнежевићу да има право да жали за изгубљеним референдумом, али да сумње у обнову црногорске независности и прижељкивање враћања Црне Горе под туђе скуте – заборави за сва времена.

Одговарајући на питање о једном прислушкиваном разговору из предреферендумског периода који је недавно објављен предсједник Владе је рекао да нема никаквих елемената који би промијенили општу слику референдума о обнови државне независности Црне Горе – као свијетлог чина, и прегнућа за сваки примјер - кад су грађани мудро, са оловком у руци, изгласали и повратили своју државу.

„Одржавању референдума претходили су преговори политичких блокова за независност односно заједничку државу уз модерацију посредника Европске уније Мирослава Лајчака. Договорен је, и уз препоруку ЕУ, у овом Дому усвојен Закон о референдуму. Подсјетићу вас да је већина неопходна за изгласавање независности постављена као услов од 55 одсто оних који изађу на гласање, што је подразумијевало побједу са најмање 10 одсто разлике. Са коначним резултатом 55,5 одсто уз излазност од 86,5 одсто - испоставило се да је Црна Гора исправно одлучила кад је прихватила тај такорећи неправедни услов – јер оно што је многима уливало наду у наш неуспјех, заправо је обезбиједило висок легитимитет референдумског резултата“ – рекао је премијер Душко Марковић.

Предсједник Владе је рекао да када би неко данас иницирао питање референдума о државном статусу Црне Горе, под условом да таква бесмислена иницијатива уопште има неку прођу, услов међународне заједнице морао би бити формулисан са цензусом 65 одсто за неку друкчију одлуку.

„Ујдурме обавјештајних кругова, или њихових дјелова, као случај који сте поменули, само су нове потврде да су грађани Црне Горе 2006. године донијели исправну одлуку да будемо своји на своме, и да се одлуке о нашој земљи доносе у Црној Гори, и нигдје другдје“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић на Премијерском сату.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ