Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Tel Aviv: Bošković sa generalnim direktorom Ministarstva odbrane Države Izrael i u posjeti kompaniji Elbit

Objavljeno: 14.07.2019. 17:04 Autor: mod
mod
Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, sastao se danas u Tel Avivu sa generalnim direktorom Ministarstva odbrane Države Izrael, general-majorom Udi Adamom.

Bošković je naglasio da je saradnja Crne Gore i Izraela na zavidnom nivou, te dodao da Crna Gora, kao NATO članica, teži unapređenju bilateralne saradnje u domenu odbrane, kako sa savezničkim zemljama, tako i sa partnerima. On je informisao sagovornika o planovima Ministarstva odbrane u modernizaciji i opremanju Vojske Crne Gore, čija realizacija ostavlja značajan prostor za dodatno produbljivanje saradnje dvije zemlje.

Direktor Adam je čestitao ministru Boškoviću na ostvarenom uspjehu u okviru evroatlantskih integracija, uz uvjerenje da će bilateralna saradnja dvije zemlje nastaviti da se dinamično razvija. On je istakao da će Izrael ostati posvećen pružanju podrške Crnoj Gori u unapređenju nacionalnih odbrambenih kapaciteta.

Bošković je kazao da Ministarstvo odbrane ulaže u modernizaciju Vojske Crne Gore, u skladu sa najvišim standardima, te izrazio interesovanje za jačanje saradnje sa Izraelom, posebno na planu nabavki, imajući u vidu visok nivo izraelske vojne industrije.

Ministar je posjetio danas i Elbit, renomiranu kompaniju izraelske odbrambene industrije. On se tom prilikom susreo i sa predstavnicima Elbita, sa kojima je razgovarano o mogućnosti uspostavljanja saradnje. Bošković je naglasio da Ministarstvo teži opremanju Vojske Crne Gore u cilju unapređenja njene interoperabilnosti i sposobnosti za suočavanje sa aktuelnim bezbjednosnim izazovima, a da iskustvo i tehnološki napredak u oblasti odbrambene industrije preporučuju Izrael kao kredibilnog partnera za uspostavljanje odgovarajuće saradnje u ovoj oblasti.
        

mod

MINISTARSTVO ODBRANE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?