Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Тел Авив: Бошковић са генералним директором Министарства одбране Државе Израел и у посјети компанији Елбит

Тел Авив: Бошковић са генералним директором Министарства одбране Државе Израел и у посјети компанији Елбит
Датум објаве 14.07.2019 11:04 | Аутор мод | Извор: Министарство одбране

Испис Штампај страницу


мод
Министар одбране, мр Предраг Бошковић, састао се данас у Тел Авиву са генералним директором Министарства одбране Државе Израел, генерал-мајором Уди Адамом.

Бошковић је нагласио да је сарадња Црне Горе и Израела на завидном нивоу, те додао да Црна Гора, као НАТО чланица, тежи унапређењу билатералне сарадње у домену одбране, како са савезничким земљама, тако и са партнерима. Он је информисао саговорника о плановима Министарства одбране у модернизацији и опремању Војске Црне Горе, чија реализација оставља значајан простор за додатно продубљивање сарадње двије земље.

Директор Адам је честитао министру Бошковићу на оствареном успјеху у оквиру евроатлантских интеграција, уз увјерење да ће билатерална сарадња двије земље наставити да се динамично развија. Он је истакао да ће Израел остати посвећен пружању подршке Црној Гори у унапређењу националних одбрамбених капацитета.

Бошковић је казао да Министарство одбране улаже у модернизацију Војске Црне Горе, у складу са највишим стандардима, те изразио интересовање за јачање сарадње са Израелом, посебно на плану набавки, имајући у виду висок ниво израелске војне индустрије.

Министар је посјетио данас и Елбит, реномирану компанију израелске одбрамбене индустрије. Он се том приликом сусрео и са представницима Елбита, са којима је разговарано о могућности успостављања сарадње. Бошковић је нагласио да Министарство тежи опремању Војске Црне Горе у циљу унапређења њене интероперабилности и способности за суочавање са актуелним безбједносним изазовима, а да искуство и технолошки напредак у области одбрамбене индустрије препоручују Израел као кредибилног партнера за успостављање одговарајуће сарадње у овој области.
        

мод

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ