Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Јановић: „Бирајте активизам вјерујући у његову моћ!“

Јановић: „Бирајте активизам вјерујући у његову моћ!“
Датум објаве 12.08.2019 13:06 | Аутор Министарство спорта и младих | Извор: Министарство спорта и младих

Испис Штампај страницу


“Млади људи у Црној Гори имају знање и моћ да доприносе позитивним промјенама и морају вјеровати да својим активизмом стварају бољу будућност за себе и друштво коме припадају. Одговорност за побољшање положаја младих не лежи искључиво на држави и њеним институцијама, већ и на младима који треба да се мобилишу, удружују, солидаришу, и да настоје да својим дјеловањем доприносе унапређењу њиховог положаја у друштву” – истакао је министар Јановић поводом Међународног дана младих који се обиљежава 12. августа. 

Влада Црне Горе и Министарство спорта и младих у континуитету раде на пружању подршке младим људима и омладинским организацијама у области јачања њихових вјештина и компетенција са циљем да постану активни грађани и носиоци позитивних друштвених промјена. Отворен и партнерски однос који Министарство спорта и младих његује са младима у различитим областима друштвеног живота, уз пуно уважавање њихових идеја и креативности, један је од најбољих показатеља спремности Владе Црне Горе да оснажује младе у њиховом најосјетљивијем периоду сазријевања и преласка у одрасло доба.

“Драга омладино, уз најискреније честитке поводом обиљежавања Међународног дана младих, желим да вам поручим да, поштујући принципе једнакости, дијалога, толеранције и одговорности, уз његовање емпатије и сензибилисаности, разумијевања и прихватања различитости, бирате активизам вјерујући у његову моћ, а у корист добробити ваших локалних заједница и друштва у цјелини” – поручио је Јановић. 

МИНИСТАРСТВО СПОРТА И МЛАДИХ