Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Janović: Crna Gora središte aktivnosti mladih iz regiona

Janović: Crna Gora središte aktivnosti mladih iz regiona
Datum objave 12.09.2019 12:42 | Autor Ministarstvo sporta i mladih | Izvor: Ministarstvo sporta i mladih

Ispis Štampaj stranicu


Ministar sporta i mladih, Nikola Janović, otvorio je Regionalni trening za jačanje kapaciteta za dobitnike projekata u okviru Drugog RYCO Poziva za finansiranje projekata. Ministar je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da se regionalni trening organizuje u Crnoj Gori i istakao da i na ovaj način potvrđujemo da je regionalna saradnja prioritet Crne Gore, a posebno u oblasti omladinske politike.

„Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih od početka pružaju nedvosmislenu podršku funkcionisanju Regionalne kancelarije za saradnju mladih, kao do sada najvidljivijem produktu Berlinskog procesa. U nevladinom i obrazovnom sektoru vidimo snažnog partnera, a isključivo zajedničkim naporima možemo da utičemo na stvaranje podsticajnog okruženja za aktivizam i mobilnost mladih“, naglasio je Janović.

Ministar je ukazao na značaj organizovanja petodnevne obuke koja predstavlja odličnu priliku za jačanje profesionalnih kapaciteta omladinskih organizacija i srednjih škola sa ciljem što kvalitetnije implementacije projekata za mlade. „Uvjeren sam da ćete kroz ovaj trening dobiti šansu da udružite snage, ojačate međusobnu saradnju i partnerstva kroz politiku pomirenja, interkulturalizma, participacije i socijalne inkluzije mladih širom regiona“ – rekao je Janović.

Ministar je omladinskim organizacijama i srednjim školama čestitao na dobijenoj finansijskoj podršci za realizaciju projekata i zahvalio se Regionalnoj kancelariji i Misiji OEBS-a na snažnoj podršci omladinskom sektoru u zemljama Zapadnog Balkana.

Video: Obraćanje ministra sporta i mladih Nikole Janovića

Video: Otvaranje Regionalnog treninga za jačanje kapaciteta za dobitnike grantova Drugog poziva za projekte (RYCO) - kadrovi

MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH