Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Paunović: Gradiće se zajednički granični prelaz Vraćenovići-Deleuša

Objavljeno: 20.02.2020. 21:26 Autor: MUP
Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Izvještaj o vođenju pregovora na pripremama za zaključivanje Sporazuma o izmjenama i dopunama Sporazuma između Vlade CG i Vijeća ministara BiH o graničnim prelazima za pogranični saobraćaj s Predlogom sporazuma. Cilj nam je da ovim Sporazumom omogućimo državljanima Crne Gore i BiH koji žive u pograničnom području jednostavnije rješavanje svakodnevnih životnih potreba i prelazak državne granice van graničnih prelaza u režimu pograničnog saobraćaja na 18 prelaznih mjesta, naveo je predsjednik Komisije za granicu Milan Paunović.

Vlada je takođe usvojila Predlog osnove za vođenje pregovora o zaključivanju Aneksa Sporazuma između Vlade CG i Vijeća ministara BiH o sprovođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prelazima s Nacrtom aneksa Sporazuma. “Želimo da pojednostavimo prelazak državne granice, a očekujemo da ćemo početkom marta ispregovarati i zaključiti ovaj sporazum“, istakao je Paunović. Tim Sporazumom je predviđeno otvaranje četiri zajednička granična prelaza - dva na teritoriji Crne Gore, dva na teritoriji BiH.

Danas je usvojena i Informacija o potrebi privremenog zatvaranja graničnog prelaza Vraćenovići, za period od 90 dana, tokom izgradnje saobraćajne infrastrukture na budućem zajedničkom graničnom prelazu Vraćenovići –Deleuša, na putnom pravcu Nikšić-Bileća. Za izgradnju ovog graničnog prelaza, sredstva su opredijeljena od strane Evropske unije, kroz Sektorsku budžetsku podršku.

Predsjednik Komisije za granicu Milan Paunović je istakao da će GP Vraćenovići biti zatvoren sa danom početka izvođenja radova na izgradnji ZGP Vraćenovići – Deleuša, a javnost će biti obaviještena o datumu početka zatvaranja ovog prelaza i preusmjeravanju saobraćaja na drugim graničnim prelazima, u skladu sa zaključcima Vlade.

„Imamo saglasnost Vlade, da prelaz bude zatvoren najviše do 90 dana, odnosno najkasnije do 1. juna, a obaveza izvođača je da do tad završi radove na saobraćajnici, čime se stvaraju uslovi za ponovno uspostavljanje granične kontrole i uspostavljanje zajedničke granične kontrole od strane graničnih službi Crne Gore i BiH nakon završetka izgradnje ovog graničnog prelaza“, kazao je Paunović.


MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA

Vezani članci:

Saopštenje 30.04.2024.
Saopštenje 29.04.2024.
Saopštenje 26.04.2024.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?