Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Inicijativa Savez za Evropu: Premijer Marković razgovarao sa predstavnicima Evropskog pokreta i Akcije za ljudska prava o pitanjima vladavine prava, jačanja ljudskih resursa i mladih

Objavljeno: 26.02.2020. 22:15 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GOREPredsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao je danas, u okiru inicijative Savez za Evropu, sa predstavnicima Evropskog pokreta u Crnoj Gori i Akcije za ljudska prava (HRA) o velikom broju pitanja važnih za napredak na putu evropskih integracija.

„Razgovori koje vodimo u okviru incijative Savez za Evropu su konstruktivni i podsticajni. Vjerujem da ćemo zajedno doći do boljih rješenja u oblastima važnim za proces integracije u EU, ali i za snaženje društvenog i političkog ambijenta“, kazao je premijer Marković.

Na sastanku sa predsjednikom Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilom Radulovićem razmatrana su pitanja vezano za novi model pregovaranja sa EU, vladavinu prava sa posebnim fokusom na borbu protiv korupcije kao i saradnju civilnog društva i Vlade. Poseban fokus stavljen je na predloge za jačanje ljudskih resursa i unapređenje politika za mlade.

O temama vezanim za međunarodne standarde u oblasti ljudskih prava detaljno je razgovarano na sastanku sa izvršnom direktoricom Akcije za ljudska prava Teom Gorjanc Prelević i njenim saradnicima. Razmijenjena su mišljenja i o određenim zakonskim rješenjima u oblasti pravosuđa, jačanju nezavisnosti i odgovornosti u sudstvu, unapređenju ambijenta za rad medija, te o aktivnostima u domenu tranzicione pravde kao i prava mentalno oboljelih lica. Na sastanku je razgovarano i o drugim pitanjima od značaja za vladavinu prava.

Vlada Crne Gore će razmotriti dobijene predloge i zauzeti konkretne stavove u odnosu na njih.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin, ministarka javne uprave Suzana Pribilović i glavni pregovarač Alekandar Drljević.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?