Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Obavještenje Operativnog štaba za podršku privredi za vrijeme trjanja mjera za sprečavanje širenja korona virusa

Objavljeno: 21.03.2020. 18:40 Autor: m
Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je formiralo Operativni štab za podršku privredi za vrijeme trajanja mjera za sprječavanje širenja korona virusa, čiji je cilj nepresetana komunikacija sa predstavnicima privrede u cilju njihovog funkcionisanja u novonastalim okolnostima. Zadatak je definisanje i tumačenje otvorenih pitanja koja su pristigla od strane velikog broja privrednika nakon usvajanja Naredbi za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa, kao i stalna komunikacija sa privredom u cilju što boljeg funkcionisanja usljed nepredviđenih okolnosti izazvanih novim korona virusom.

Operativni štab je dao sledeća tumačenja/pojašnjenja Naredbi:

1. Svi objekti koji vrše prodaju roba potrebnih u različitim fazama gradnje, po Naredbi mogu da vrše prodaju.

2. Prodaja svih roba potrebnih za vršenje usluga dozvoljenih Naredbom dozvoljena je putem narudžbe internetom ili telefonom, uz dostavu kupcima.

3. Dozvoljen je rad kompanijama koje vrše usluge koje nisu zabranjene Naredbom, kao napr. auto-servis, stolarske radionice, vulkanizeri, obućari i fotokopirnice, dok Institut za javno zdravlje ne preporuči drugačije.

4. Tumačenjem Naredbe od 19.03.2020. godine u dijelu koji se tiče ograničavanja prevoza više od dvije osobe u jednom vozilu izuzet je organizovani prevoz zaposlenih­-radnika i ista se odnosi samo na privatna vozila.

MINISTARSTVO EKONOMIJE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?