Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

NKT traži hitno djelovanje Tužilaštva, Nikšić u epidemiološkom riziku

Objavljeno: 13.05.2020. 02:58 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Udruženi napori i ostvareni rezultati svih institucija i građana na očuvanju zdravlja i životâ večeras su na najgrublji način pokušani da budu urušeni protivzakonitim javnim okupljanjem u Nikšiću.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti poziva državno tužilaštvo i vrhovnog državnog tužioca da najhitnije, odmah večeras, bez ikakvog odlaganja i ustezanja, preduzmu zakonske mjere iz svoje nadležnosti i procesuiraju organizatore protivzakonitog i visoko epidemiološki rizičnog javnog okupljanja.

Dok većina građana odgovorno poštuje sve mjere, organizatori protivzakonitog javnog okupljanja u Nikšiću dovode u najdirektniji rizik ono što bi trebalo da bude najsvetije svima – a to su zdravlje i životi svih građana i oporavak crnogorske ekonomije.

Javnost svjedoči da je ovo grubo kršenje zakona najavljeno od strane poslanika Demokratskog fronta. Činjenica je i da predstavnici Srpske pravoslavne crkve nijesu ispoštovali dogovor sa članovima NKT zaduženima za medicinski i bezbjednosni aspekat.

Razvoj epidemiološke situacije u Nikšiću biće analiziran narednih dana sa posebnom pozornošću. U skladu sa rezultatima koji budu utvrđeni biće donošene odgovarajuće epidemiološke mjere.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?