Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Premijer Lukšić razgovarao sa glavnim izraelskim rabinom Yonom Metzgerom - Crna Gora njeguje duh tolerancije među vjerskim zajednicama

Objavljeno: 2011-09-14 19:10:19 Autor: Biro

Predsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić razgovarao je sa glavnim izraelskim rabinom Yonom Metzgerom.

Predsjednik Lukšić iskazao je uvjerenje da će se u Crnoj Gori, koja njeguje toleranciju i poštovanje među svim vjerskim zajednicama, unaprijediti prijateljska saradnja i sa jevrejskom zajednicom. Ta zajednica, iako malobrojna značajna je za jačanje i izgradnju crnogorskog društva koje baštini vrijednosti savremene civilizacije.

Glavni izraelski rabin iskazao je zahvalnost za prijem i poštovanje prema crnogorskom narodu, koji je u prošlosti pomagao Jevrejima, naročito u periodu drugog svjetskog rata.

Rabin Metzger istakao je interesovanje za unaprjeđenje položaja jevrejske zajednice u Crnoj Gori, koja sa narodom Crne Gore želi da gradi prijateljske i poslovne veze. Zajednički je ukazano na značaj dalje saradnje sa Jevrejskom zajednicom u Crnoj Gori, kako u pogledu ostvarivanja vjerskih prava , tako i u oblasti privrede, kulture i svim oblastima od zajedničkog interesa.