Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Predsjednik Vlade Igor Lukšić na radnom doručku sa ministrom vanjskih poslova Republike Turske Ahmetom Davutogluom

Objavljeno: 2012-03-15 16:43:44 Autor: Biro

Video: Predsjednik Vlade Igor Lukšić na radnom doručku sa ministrom vanjskih poslova Republike Turske Ahmetom Davutogluom

„Crna Gora i Turska imaju izuzetno dobre istorijske i političke odnose, koji ce se u budućnosti razvijati kroz intenzivniju ekonomsku i kulturnu saradnju“ ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Igora Lukšića i ministra vanjskih poslova Turske Ahmeta Davutoglua.


Predsjednik Lukšić i ministar Davutoglu razgovarali su o aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama u Crnoj Gori i Turskoj u kontekstu buduće saradnje dvije države.

Sagovornici su pozdravili potpisivanje više sporazuma između Crne Gore i Turske i iskazali zadovoljstvo što će se njihovom primjenom intenzivirati saradnja dvije države, prije svega u oblasti investicija, infrastrukture i saobraćaja.

Ministar Davutoglu čestitao je Crnoj Gori na postignutim rezultatima u pogledu evropskih i evro-atlantskih integracija, konstatujući da je „Crna Gora uspješna priča u regionu i Evropi. Tome nesumnjivo doprinosi težnja Crne Gore da baštini vrijednosti građanskog, multietničkog, multikonfesionalnog i multikulturalnog društva“.

„Turska će i nadalje snažno podržavati na integracionom planu, možete računati na nas" - kazao je Davutoglu.

U razgovoru su, između ostalog, razmijenjena mišljenja o aktuelnim prilikama u regionu, uz ocjenu da je integracija u EU, garant stabilnosti i prosperiteta zemalja regiona.