Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade Igor Lukšić primio državnog ministra za vanjske poslove Indije Vidžaja Kumara Singa

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić razgovarao je danas sa državnim ministrom za vanjske poslove Indije Vidžajem Kumarom Singom.

Potpredsjednik Lukšić je podsjetio na tradicionalno prijateljske odnose dvije zemlje i ukazao na važnost njihovog daljeg unapređenja i afirmacije saradnje u oblastima od zajedničkog interesa. On je sagovornika upoznao sa napretkom u pogledu spoljnopolitičkih prioriteta, te izrazio uvjerenje da će u nastupajućem periodu Crna Gora i Indija zajednički raditi na jačanju sveukupne saradnje, naročito u oblasti ekonomije, kulture i nauke.

Ministar Sing je ocijenio da postoji značajan prostor za unapređenje bilateralnih odnosa, istakavši da u mnogim oblastima postoji potencijal za jačanje saradnje. On je izrazio uvjerenje da će odnosi dvije zemlje nastaviti da se razvijaju u pravcu međusobnog približavanja i snaženja odnosa, iskazavši zainteresovanost Vlade Indije da u tom pravcu preduzme sve neophodne korake u narednom periodu.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim važnim pitanjima na međunarodnom planu.

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija / Biro za odnose s javnošću