Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Susret Đukanović - Notebart: Francuska Vinsi grupa AIRPORT zainteresovana za partnerstvo sa aerodromima u Crnoj Gori

Objavljeno: 2014-11-20 23:15:35 Autor: Biro za odnose s javnošću

Jedna od ključnih pretpostavki u težnji da postanemo visokoprestižna turistička destinacija u Evropi je kvalitetna saobraćajna dostupnost i unapređenje standarda avio usluga, kazao je predsjednik Vlade Milo Đukanović u današnjem razgovoru sa Nikolasom Notebartom , predsjednikom francuske Vinsi grupe AIRPORT - jednim od vodećih operatora za upravljanje aerodromima u svijetu. Na taj način, naglasio je premijer Đukanović, frekvenstnost letova biće povećana, a Crna Gora dostupnija za turiste i posjetioce, što će otvoriti pespektivu za dolazak novih investitora.

Predstavnici Vinci grupe iskazali su zainteresovanost za uspostavljanje partnerstva sa aerodromima u Crnoj Gori i pružanje usluga po najvišim standardima u regionu i Evropi. Njihovo angažovanje, kako su istakli, ispratila bi i marketunška kampanja , koja bi Crnu Goru promovisala investitorima, turistima i posjetiocima.

Na sastanku je dogovoren nastavak komunikacije sa resornim ministarstvom, u cilju detaljnijeg sagledavanja ponude i mogućnosti za partnerstvo.

Vinsi grupa je operator na 24 svjetska aerodroma , sa prometom od 40 miliona pitnika, a realizovala je brojne projekte u SAD-u, Rusiji, Francuskoj, Portugaliji, Velikoj Brirtaniji i regionu.

Biro za odnose s javnošću