Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Uspješno realizovan prvi krug Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem za 2014. godinu

Objavljeno: 2014-11-24 23:43:40 Autor: Biro za odnose s javnošću
Prvi krug trećeg ciklusa Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem za 2014. godinu uspješno je okončan u četvrtak, 20. novembra 2014. godine prijavom gotovo četiri hiljade potencijalnih korisnika progama od kojih su u prvom krugu 3.348 lica dobila mogućnost stručnog osposobljavanja.

Prijava korisnika u okviru Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem za 2014. godinu počela je 20. oktobra i trajala je do 20. novembra.

Poslodavci su oglasili potrebu za oko 7.000 mjesta, dok je ukupan broj prijavljenih korisnika za učešće u Programu 3.928.

Nakon elektronski sprovedenog uparivanja poslodavaca i korisnika, u prvom krugu ukupno 3.348 lica su dobila mogućnost da se stručno osposobljavaju. Ukupan broj preostalih upražnjenih mjesta je 3.619, dok 580 lica nije dobilo poslodavca u prvom krugu.

Imajući u vidu da je skoro 90% visokoškolaca u prvom krugu dobilo mogućnost da se stručno osposobljava Program se može ocijeniti kao vrlo uspješan.

Kako bi se što većem broju prijavljenih neuparenih kandidata omogućilo da se u okviru Programa stručno osposobe biće sproveden tzv. drugi krug uparivanja, pri čemu će kandidati koji nijesu dobili poslodavca u prvom krugu imati na uvid preostala upražnjena mjesta.

Prijavljivanje potencijalnih korisnika u drugom krugu počeće 25. novembra u 10 časova i biće otvoreno do 28. novembra do 17 časova.

Na portalu e-uprave je je dostupna lista korisnika koji su u prvom krugu dobili mogućnost da se stručno osposobljavaju.

Biro za odnose s javnošću