Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Seminar na temu “Pravno-tehnička pravila za izradu propisa sa Smjernicama za usklađivanje propisa Crne Gore sa pravnim poretkom Evropske unije“

Objavljeno: 2015-03-10 11:37:00 Autor: SZZ

Sekretarijat za zakonodavstvo je 5. marta 2015. godine, u Upravi za kadrove održao seminar na temu „Pravno-tehnička pravila za izradu propisa sa Smjernicama za usklađivanje propisa sa pravnim poretkom Evropske unije“.

Predavači na seminaru bili su Irena Tišma i Zdravko Vuksanović, savjetnici u Sekretarijatu za zakonodavstvo.

Po prvi put, seminaru su u najvećem broju prisustvovali službenici koji rade na izradi propisa, i to: predstavnici Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane, Ministarstva finansija, Ministarstva prosvjete, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstva zdravlja, Ministarstva rada i socijalnog staranja i drugih organa uprave, ukupno 36 učesnika.

S obzirom na ciljnu grupu, seminar je dobio karakter obuke po specifičnom programu stručnog osposobljavanja i usavršavanja državnih službenika, odnosno namještenika.

Zbog prirode i značaja obuke, seminar je pratila i odgovarala na pitanja učesnika i Slavica Bajić, pomoćnica sekretara u Sekretarijatu za zakonodavstvo.

Takođe, seminaru su prisustvovali i mlađi službenici Sekretarijata za zakonodavstvo, koji su dali svoj doprinos tokom praktičnog dijela seminara, kroz rad na konkretnim primjerima sa učesnicima seminara.