Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade Igor Lukšić primo u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Letonije Imantsa Liegisa

Objavljeno: 2016-02-05 17:45:00 Autor: MVPEI
                                                                                                               
Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Letonije Imantsa Liegisa.

Ambasador Liegis je pohvalio dobre međudržavne odnose i izrazio zadovoljstvo što je za vrijeme njegovog mandata Crna Gora tokom letonskog predsjedavanja Savjetom EU otvorila četiri pregovaračka poglavlja. On je čestitao na pozivu za članstvo u NATO i kazao da će članstvo naše države u sjevernoatlantskom savezu biti važno za stabilnost i bezbjednost država Zapadnog Balkana.

Potpredsjednik Lukšić je izrazio zadovoljstvo dobrim i prijateljskim odnosima između Crne Gore i Letonije i zahvalio na političkoj podršci Letonije u pogledu naših najvažnijih spoljno-političkih prioriteta. On je upoznao sagovornika sa dinamikom aktivnosti u procesu evropske i evroatlantske integracije i kazao da će se program sprovođenja reformi nastaviti i u narednom periodu.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnom momentu u procesu evropske i evroatlantske integracije zemalja regiona, kao i o drugim važnim pitanjima na međunarodnom planu.


MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA
I EVROPSKIH INTEGRACIJA