Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Seminar na temu „Pravno-tehnička pravila za izradu propisa sa Smjernicama za usklađivanje propisa sa pravnim poretkom Evropske unije“

Objavljeno: 2016-07-01 14:05:35 Autor: SZZ

Sekretarijat za zakonodavstvo je 28. juna 2016. godine, u Upravi za kadrove održao seminar na temu „Pravno-tehnička pravila za izradu propisa sa Smjernicama za usklađivanje propisa sa pravnim poretkom Evropske unije“, u okviru opšteg programa stručnog osposobljavanja i usavršavanja državnih službenika, odnosno namještenika.

Predavači na seminaru bili su Irena Tišma i Zdravko Vuksanović, savjetnici u Sekretarijatu za zakonodavstvo.

Ovom seminaru prisustvovali su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva ekonomije, Ministarstva rada i socijalnog staranja, kao i predstavnici Službe Skupštine Crne Gore, Državne revizorske institucije, Fonda za zdravstveno osiguranje i Uprave za zbrinjavanje izbjeglica, ukupno 14 učesnika.

Iako su većina polaznika seminara bili službenici koji ne rade na normativno-pravnim poslovima, pokazali su zainteresovanost za navedenu temu, pa su predavači kroz teorijska predavanja i rad na konkretnim primjerima (praktični dio seminara) davali detaljna objašnjenja i uputstva u vezi određenih pitanja koja se odnose na izradu propisa.