Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Predsjednik Vlade izrazio saučešće povodom smrti dugogodišnjeg predsjednika Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske dr Radomira Pavićevića

Objavljeno: 2016-08-25 21:24:23 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Milo Đukanović izrazio je u ime Vlade i u svoje ime saučešće Nacionalnoj zajednici Crnogoraca Hrvatske povodom smrti dr Radomira Pavićevića, dugogodišnjeg predsjednika Zajednice.

„Dr Pavićević će ostati upamćen po nemjerljivom doprinosu očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta crnogorske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, i uzdizanju ugleda Nacionalne zajednice Crnogoraca, kao i povezivanju naše dijaspore u regionu, Evropi i širom svijeta. On je istinski bio lojalan novoj domovini Hrvatskoj, u kojoj je ostvario blistavu profesionalnu karijeru, ali je isto tako ostao do posljednjeg dana privržen zavičaju, gradeći mostove saradnje, povjerenja i dobrosusjedstva između svoje Crne Gore i svoje Hrvatske i u najtežim vremenima“ – navodi se u telegramu saučešća predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića upućenoj predsjedniku Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske Danilu Iveziću.

Premijer je naveo i to da u Crnoj Gori posebno cijenimo posvećenost i doprinos Nacionalne zajednice Crnogoraca i dr Pavićevića lično obnovi crnogorske državnosti.

„S poštovanjem i zahvalnošću čuvaćemo sjećanja na njegovu ličnost i pamtiti trajne zasluge za jačanje veza Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske s matičnom državom“ – zaključuje se u telegramu saučešća.
 
Predsjednik Vlade je uputio telegram saučešća i porodici pokojnog Radomira Pavićevića.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE