Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Potpredsjednica Vlade Azra Jasavić na proslavi 70 godina od dolaska sestara franjevki u Crnu Goru

Objavljeno: 2016-09-25 00:06:52 Autor: KABINET POTPREDSJEDNICE VLADE

Potpredsjednica Vlade Azra Jasavić danas je prisustvovala proslavi povodom 70 godina od dolaska sestara franjevki iz Slovenije u Crnu Goru i 50 godina njihovog humanitarnog rada u Petrovcu. Tom prilikom potpredsjednica Jasavić je u svoje lično ime i u ime Vlade Crne Gore čestitala jubilej. Ovo udruženje broji 130 časnih sestara iz regiona, koje službuju i rade u zdravstvenim ustanovama Crne Gore.

„Biti posvećen ljudima, njihovim potrebama, brinuti o njima, olakšati njihovu patnju i bol, rješavati njihove probleme, nesebično dajući najbolji dio sebe, znači biti posvećen univerzalnim vrijednostima koje nas objedinjavaju u jedinstvenoj etičkoj vertikali svih civilzacijskih krugova. Časne sestre franjevačkog reda upravo to rade od prvog dana dolaska u Crnu Goru i Petrovac. Ovih 130 časnih sestara predstavljaju nisku bisera koje krase multietničku Crnu Goru. One su svjetlost našeg svijeta i zato jesu naša snaga”, istakla je Jasavić.

„Spremne da život posvete plemenitim ciljevima, pomirene sa sobom i svijetom koji ih okružuje, spremne da služeći Bogu i ljudima učine što više na sopstvenom duhovnom uzdizanju, čineći svijet boljim, sestre franjevačkog reda zaslužuju posebno poštovanje svakog razumnog građanina Crne Gore“, istakla je Jasavić.

KABINET POTPREDSJEDNICE VLADE