Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Predsjednik Vlade CG Milo Đukanović čestitao stupanje na dužnost predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću

Objavljeno: 2016-10-20 22:32:31 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je u ime Vlade i u svoje ime predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću najiskrenije čestitke i najbolje želje za uspjeh u obavljanju odgovorne dužnosti na koju je juče izabran.

„U godini jubileja – kada Crna Gora obilježava prvu deceniju, a Hrvatska četvrt vijeka nezavisnosti – s pravom možemo biti zadovoljni ostvarenim napretkom naših zemalja, kao i bilateralnim odnosima, koji počivaju na temeljima međusobnog uvažavanja i dobrosusjedske saradnje. Vjerujem da će nova Vlada s Vama na čelu uspjeti da odgovori sve brojnijim izazovima, i da za Hrvatsku dolaze bolji dani, što će pozitivno uticati i na stabilnost cijelog regiona. Mi u Crnoj Gori se posebno radujemo tome, jer smo maksimalno posvećeni integraciji u NATO i EU, gdje nas Hrvatska čeka kao već uvažena članica“ – navodi se u čestitki.

Predsjednik Vlade Crne Gore izrazio je zahvalnost Hrvatskoj za nesebičnu kontinuiranu pomoć u ostvarenju ovih naših strateških ciljeva navodeći da je dodatna potvrda toga konkretna politička i tehnička podrška koju Hrvatska pruža Crnoj Gori u pregovaračkom procesu sa EU, kao i skora ratifikacija Protokola o pristupanju Crne Gore NATO u novom sazivu Hrvatskog sabora.

„Crna Gora i Hrvatska mogu svima u regionu, i u širem okruženju, služiti kao primjer dobrosusjedstva, primjer kako nemili događaji iz nedavne prošlosti, i neka do kraja neriješena pitanja, ne predstavljaju smetnju razvoju najboljih međusobnih odnosa, i izgradnji zajedničke budućnosti u porodici razvijenih demokratskih država. Unaprijed se radujem susretima s Vama, i upućujem poziv da prvom prilikom posjetite Crnu Goru“ – zaključuje se u čestitki predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE