Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Saopštenje Tenderske komisije za privatizaciju

Na sjednici Tenderske komisije za privatizaciju koja je održana danas, u prisustvu predstavnika ponuđača, izvršeno je otvaranje jedine ponude koja je dostavljena na javnom tenderu radi privatizacije putem prodaje 51% kapitala akcionarskog društva „Montecargo“ Podgorica i za dodjelu prava na upis novih akcija putem dokapitalizacije i na kupovinu preostalih akcija u vlasništvu Države Crne Gore i državnih institucija u skladu sa uslovima tendera, dostavljene od strane OT Logistics S.A. iz Poljske. Prema obavezujućoj ponudi, ponuđena ukupna cijena za 51% akcija u Društvu iznosi 2.500.000 eura.

Takođe, kompanija je ponudila realizaciju investicionog programa koji uključuje nabavku 2 višesistemske lokomotive Simens Vectron, lokomotiva i pripadajućih IT rješenja u ukupnom iznosu od 2.550.000 eura.

Biznis planom je predviđeno značajno jačanje pozicije kompanije u sektoru međunarodnog prevoza i logistike kroz postizanje liderske pozicije na koridoru Baltik – Jadran povećanjem tržišnog učešća do 50% na tržištu pretovara poljoprirednih tereta u pomorskim lukama kao i dupliranjem prevoza tereta Montecarga.

Ponuđač je u ponudi preuzeo obavezu poštovanja Opšteg, Granskog i Kolektivnog ugovora u periodu od najmanje 3 godine.

Kompanija OT Logistics je jedina dostavila ponudu i na tenderu za prodaju 30% akcija „Luka Bar“ AD Bar. 

Komisija će, u saradnji sa izabranim Savjetnikom i u skladu sa definisanom procedurom, u prvoj fazi evaluacije ponude, izvršiti ocjenu formalne ispravnosti, kvalifikovanosti ponuđača i ispunjenosti zahtijevanih uslova utvrđenih u javnom pozivu i tenderskim pravilima.

SAVJET ZA PRIVATIZACIJU I KAPITALNE PROJEKTE
Tenderska komisija za privatizaciju