Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Ministar Pejović razgovarao sa direktorom Kancelarije Stejt dipartmenta za Jugoistočnu Evropu Metjuom Palmerom

Objavljeno: 2017-09-21 23:14:00 Autor: MINISTARSTVO EVROPSKIH POSLOVA

Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović razgovarao je danas s direktorom Kancelarije Stejt dipartmenta za Jugoistočnu Evropu Metjuom Palmerom.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o bilateralnoj saradnji i podršci SAD-a Crnoj Gori u više različitih oblasti, situaciji u Crnoj Gori i regionu.

Ministar Pejović je upoznao direktora Palmera s ostvarenim rezultatima i daljim obavezama i planovima u procesu pristupanja EU. Posebno je ukazao na reforme koje Vlada sprovodi u oblasti vladavine prava, a koje su bile u fokusu pažnje i u procesu pristupanja države NATO-u. Istakao je da se, zahvaljujući procesima evropske i euroatlantske integracije, kroz usvajanje i primjenu najboljih standarda i politika, te sprovođenje ekonomskih i socijalnih mjera i reformi, Crna Gora razvija i da se kvalitet života građana unapređuje.

Direktor Palmer je čestitao na pristupanju Crne Gore NATO-u i iznio uvjerenje da će članstvo u Alijansi doprinijeti daljem razvoju Crne Gore.

Palmer je, takođe, izrazio interesovanje za napredovanje Crne Gore prema članstvu u EU istakavši da je riječ o zahtjevnom procesu. On je prenio poruku dalje podrške SAD- a za nastavak uspješog sprovođenja reformi kroz različite programe saradnje.

Sagovornici su, takođe, razmijenili mišljenje o regionalnoj dimenziji saglasivši se o važnosti očuvanja stabilnosti i unapređenja dobrosusjedskih odnosa, te snaženju saradnje na polju unapređenja ekonomija i infrastrukture Zapadnog Balkana.

MINISTARSTVO EVROPSKIH POSLOVA