Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Tehnopolis: Počeli „Otvoreni dani nauke“ u Nikšiću

Objavljeno: 2017-10-09 23:23:32 Autor: Ministarstvo nauke

Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis danas je otvorio svoja vrata učenicima koji su imali priliku da, u sklopu festivala Otvoreni dani nauke, prisustvuju edukativnoj interaktivnoj izložbi „Buđenje radoznalosti s Alisom u zemlji čuda“, kao i prezentacijama kreativne elektronike, virtuelne stvarnosti i 3D vizuelizacije.

Prvi gosti Tehnopolisa bili su učenici JPU Dragan Kovačević i PPU Montessori Zvono, zatim Obrazovni centar Plužine i OŠ Jagoš Kontić.
U toku prvog dana ove manifestacije učenici su mogli da čuju zanimljivu priču o nastanku bajke „Alisa u zemlji čuda“, koja je praćena interaktivnom izložbom i predavanjem prof. dr Gordane Medin.

Osim prof. dr Medin i predstavnika Prirodno-matematičkog fakulteta, na festivalu su učestvovali i stanari Tehnopolisa, kao i Atelje Egziperi, koji su mladim gostima predstavili pisca Luisa Kerola kao fotografa, čari putovanja kroz virtuelnu stvarnost, kao i osnove 3D vizuelizacije.

Ideja festivala je da kreativnim sadržajima, radionicama, izložbama, predavanjima i naučnim performansima približi nauku svim uzrastima, uz prisustvo eminentnih predavača iz cijelog svijeta.