Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Ministri Nuhodžić, Radulović i Purišić u radnoj posjeti opštinama pogođenim zemljotresom

Objavljeno: 2018-01-05 22:37:00 Autor: MUP; Biro za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović boravili su danas u radnoj posjeti opštinama u Sjevernom regionu koje su pogođene zemljotresom. Na sastancima sa rukovodstvom opština Berane, Andrijevica, Gusinje, kao i Plav, gdje se ministrima Nuhodžiću i Raduloviću pridružio ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, zajednički je konstatovano da je zemljotres pričinio materijalnu štetu, ali da za posljedicu nije imao ljudske žrtve ni povrijeđene.

   
U ovom trenutku, kako je dogovoreno, od naročitog je značaja da opštinske komisije u što kraćem roku naprave procjenu nastale štete, i da se u skladu sa tim, u koodinaciji sa Vladinom Komisijom za procjenu šteta nastalih od elementarnih nepogoda, definišu najurgentniji slučajevi, kako bi Vlada najhitnije reagovala, poručio je ministar Nuhodžić.


Sagovornici su se složili da je neophodno da sve nadležne službe i institucije intenziviraju svoje aktivnosti, sa zadatkom da se što prije otklone posljedice koje je izazvao zemljotres.