Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Crnogorska delegacija učestvuje na Euromoney konferenciji

Objavljeno: 2018-01-16 20:00:35 Autor: Ivona Mihajlović - administrator
Delegacije Vlade Crne Gore na čelu sa ministrom finansija Darkom Radunovićem učestvuje na dvodnevnoj Euromoney konferenciji koja se održava u Beču 16. i 17. januara.

Riječ o veoma značajnom godišnjem događaju koji tradicionalno okuplja preko 1100 investitora, emitenata i finansijskih posrednika, i predstavlja forum za diskusije, rasprave i analize ključnih pitanja sa kojima se suočava ekonomija centralne i istočne Evrope. Takođe, na ovoj konferenciji prisutni će imati priliku da se informišu o tržištu sindiciranih zajmova u centralnoj i istočnoj Evropi, što za cilj ima upoznavanje i saradnju sa korporacijskim kreditorima i profesionalcima iz privatnog kapitala iz cijelog regiona, što će otvoriti mogućnosti za nove ponude i zaduženja u 2018. godini.

U tom kontekstu, crnogorska delegacija će održati sastanke sa visokim predstavnicima Erste banke, Unicredit Banke, Societe Generale banke, Banca Intesa, Deutsche banke i OTP banke, te  predstavnicima investicionih fondova i drugih subjekata finansiranja tržišta, kako bi pregovarali o mogućnostima obezbjeđivanja sredstava za finansiranje budžeta Crne Gore za 2018. godinu, odnosno obezbjeđenja dijela sredstava za refinansiranje, po što povoljnijim uslovima.

PR SLUŽBA
MINISTARSTVA FINANSIJA