Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Kolašin: Krivična prijava protiv osumnjičenog za KD nesavjestan rad u službi

Objavljeno: 2018-01-26 22:10:20 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv lica osumnjičenog da je počinilo krvično djelo nesavjestan rad u službi.

Naime, službenici Odsjeka su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv M.M. (50) iz Kolašina, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je u svojstvu lugara zaposlenog u Upravi za šume – Područnoj jedinici Kolašin, zaduženog za čuvanje reona „Vučje”, usled propuštanja vršenja nadzora u reonu sa kojim je bio zadužen, omogućio nepoznatim počiniocima da izvrše bespravnu sječu u šumi koja je državno vlasništvo, u količini od 744,80m2 bruto drvne mase bukovih stabala. On ovu sječu nije evidentirao u svojim izvještajima, usljed čega je pričinjena šteta Upravi za šume - PJ Kolašin u iznosu od 48.830 eura.

Od strane Uprave za šume je, u julu 2017.godine, formirana komisija čiji je zadatak bio da obiđe reon „Vučje” i utvrdi broj i količinu bespravno posječenih stabala.

U izvještaju komisije je konstatovano da je na području reona “Vučje” bespravno posječeno 836 bukovih stabala ukupne bruto drvne mase 744,80m2, a koje u svojim izvještajima nije evidentirao lugar M.M. čime je Upravi za šume na taj način pričinjena šteta u iznosu od 48.830 eura.