Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Podgorica: Spisi predmeta vezani za napad na službenike Komunalne policije dostavljeni nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje

Objavljeno: 2018-01-28 00:20:00 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su danas, nakon preduzetih mjere i radnji iz svoje nadležnosti, spise predmeta vezane za napad na službenike Komunale policijedostavili nadležnom tužiocu na dalje postupanje.
Naime, Dežurna služba CB Podgorica je, 27.01.2018.godine, oko 07,40 časova,obaviještena je da je ispred TC Gintaš došlo do napada na službenike Komunalne policije od strane nepoznatih lica.
Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti službenici CB Podgorica izašli su na lice mjesta, gdje su zatekli službenike Komunalne policijeM.D, N.D, Đ.I. I V.B, koji su tom prilikom upoznali službenike CB Podgorica da su ih prilikom obavljanja službenih radnji napala nepoznata lica.
Policijski službenici su došli do sumnje da se radi o N.P. D.P. i G.P.
Službenici Komunalne policije su policijskim službenicima saopštili da su pokušali da savladaju lice N.P. i da su uspjeli da mu stave sredstva za vezivanje na zglob jedne ruke, ali da se on u tom trenutku istrgao iz njihovog zahvata i udaljio sa lica mjesta. Nedugo zatim na poziv sluzbenika CB Podgorica, u službene prostorije CB Podgorica pristupio je N.P. koji se prethodno udaljio sa lica mjesta.
O dogđaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je nalozio da se od N.P, G.P. i D.P. prikupe obavještenja na okolnosti navedenog događaja, kao i da sluzbenici Komunalne policije na okolnosti događaja sačine službenu zabilješku.
Postupajuci po nalogu ODT od gore navedenih lica su prikupljena obavještenja, koji u konkretnom događaju nisu zadobili povrede, dok su službenici komunalne policije naokolnosti navedenog događaja dostavili službenu zabilješku i ljekarsku dokumenatciju gdje su pripadnicima Komunalne policijeM.D, N.D. i I.Đ. u Kliničkom centru Crne Gore konstatovane lake tjelesne povrede.
O svemu je upoznat državni tužilac u ODT u Podgorici, koji je zahtijevao da mu se dostave spisi predmeta na ocjenu i dalje upoznavanje, nakon cega ce se izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji djela.