Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Nema granica u saradnji mladih Crne Gore i Kosova

Objavljeno: 2018-01-31 18:00:39 Autor: Ministarstvo sporta
Podgorica, 31. januar 2018. - Saradnja crnogorskog Ministarstva sporta i Ministarstva kulture, omladine i sporta Republike Kosova uskoro će biti konkretizovana potpisivanjem Sporazuma o saradnji u oblasti sporta i omladinske politike- najavljeno je na sastanku generalnih direktora Direktorata za sport i mlade Miloša Lalevića i Nenada Koprivice sa zamjenikom kosovskog ministra kulture, omladine i sporta Bobanom Stankovićem.


 
Sporazum će, kako su ocijenili, podstaći intenzivniju saradnju dva ministarstva u oblasti sporta i politike mladih. To se, naglasio je Stanković, u prvom redu odnosi na školski sport i čvršće povezivanje mladih putem konkretnih projekata.
Na sastanku u Ministarstvu sporta Crne Gore, Lalević i Korpivica upoznali su novoimenovanog kosovskog kolegu sa dosadašnjom saradnjom i sagledali preostale mogućnosti za inoviranje bilateralnih odnosa Crne Gore i Kosova, putem redovne razmjene informacija o propisima i strateškim aktima u oblastima sporta i politike mladih.



Zamjenik ministra kulture, omladine i sporta u Republici Kosovo Boban Stanković i direktor Direktorata za mlade i sport u Ministarstvu kulture, omladine i sporta Dževat Bajrami borave u službenoj posjeti Crnoj Gori, u cilju uspostavljanja međudržavne saradnje u omladinskoj politici.