Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Saopštenje: EU najznačajniji trgovinski partner Zapadnog Balkana

Objavljeno: 2018-02-01 16:20:29 Autor: Ministarstvo ekonomije
Evropska unija je ubjedljivo najznačajniji trgovinski partner svih zemalja na Zapadnom Balkanu, jedan je od zaključaka konferencije "EU - SRBIJA 2018: investicije, rast i zapošljavanje" koja je juče održana u Beogradu.

Na Konferenciji, koju je organizovala Privredna komora Srbije u saradnji sa Delegacijom EU u Srbiji, učestvovao je i generalni direktor Direktorata za transformaciju i investicije u Ministarstvu ekonomije Radosav Babić. Konferenciju je otvorila predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani

Na konferenciji se razgovaralo o investicijama i njihovom uticaju na privredni rast i povećanje zaposlenosti, a učešće u diskusijama organizovanim u okviru Konferencije uzeli su predstavnici evropskih asocijacija za podršku malim i srednjim preduzećima, Evropske investicione banke, Evropske banke za obnovu i razvoj, kao i predstavnici relevantnih institucija za podršku malim i srednjim preduzećima iz regiona. 

U drugom dijelu konferencije, u okviru Evropske mreže preduzetništva (Enterprise Europe Network - EEN), održani su poslovni susreti oko 150 registrovanih kompanija i malih i srednjih preduzeća iz EU zemalja i zemalja Zapadnog Balkana.

Predstavnici crnogorskih preduzeća, klastera i udruženja su, takođe, uzeli učešće na ovim poslovnim susretima, uz podršku Evropske mreže preduzetništva Crne Gore, kojom koordinira Ministarstvo ekonomije.

KANCELARIJA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
MINISTARSTVO EKONOMIJE