Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Potpisan Plan bilateralne saradnje ministarstava odbrane Crne Gore i SR Njemačke

Objavljeno: 2018-03-29 18:46:22 Autor: mod

Andrej Lakić, načelnik Direkcije za međunarodnu saradnju i potpukovnik Tomas Beker potpisali su Plan bilateralne saradnje za 2018. godinu između Ministarstva odbrane Crne Gore i Ministarstva odbrane SR Njemačke.

Lakić je ukazao na važnost podrške koju je SR Njemačka pružala Crnoj Gori tokom njenog evroatlantskog puta, ističući saradnju u oblastima kontrole naoružanja, obavještajnih poslova, sajber odbrane i obuke pilota helikoptera.

Potpukovnik Beker je izrazio uvjerenje da će saradnja dvije zemlje na polju odbrane biti nastavljena istim intenzitetom, te apostrofirao značajan doprinos naše zemlje kolektivnom sistemu bezbjednosti kroz aktivno učešće pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama. On je istakao da će SR Njemačka nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori na polju odbrane, uz uvjerenje da članstvo Crne Gore u NATO predstavlja jaku osnovu za dalje intenziviranje aktivnosti.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo izuzetno dobrom dugogodišnjom saradnjom, kao i povodom planiranih predstojećih susreta zvaničnika dvije zemlje iz oblasti odbrane.