Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Dva policijska službenika van dužnosti, nenaoružani, u civilu i sa maloljetnim djetetom odmah po primjećivanju da je izvršeno krivično djelo preduzeli određene mjere i radnje; njihovo postupanje se analizira

Objavljeno: 2018-04-10 03:40:00 Autor: UP
Povodom izvještavanja TV Vijesti u večerašnjem izdanju informativnog programa, što je prenijeto nakon toga večeras i na portalu Vijesti u tekstu pod naslovom „Svjedočili dvostrukom ubistvu: Zašto policajci nijesu reagovali u trenutku pucnjave?“, a povodom navoda da se u blizini mjesta izvršenja teškog ubistva u Podgorici, počinjenog na štetu dva lica, 31.03.2018. godine, u lokalu Forum u Podgorici, nalazio policijski službenik M.B, te da tom prilikom nije reagovao, obavještavamo vas sljedeće:

Na izvjesnoj udaljenosti od mjesta izvršenja teškog ubistva, 31.03.2018. godine u lokalu Forum u Podgorici, nalazila su se dva službenika Uprave policije, van dužnosti, nenaoružani, u civilu i sa maloljetnim djetetom.

Čim su primijetili da je izvršeno krivično djelo, ovi policijski službenici su preduzeli određene mjere i radnje.

Postupanje ova dva policijska službenika, kao što se to i očekuje u ovakvim situacijama, je predmet analize nadležnih tijela MUP-a u smislu da li su preduzeli sve što su shodo zakonu mogli i što se od njih kao policijskih službenika očekivalo.

Policijski službenik M.B. je, prije četiri dana, 05.04.2018. godine, smijenjen sa mjesta rukovodioca organizacione jedinice kojom je rukovodio.