Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Predstavnici Crne Gore učestvovali na sastanku GFCM na temu upravljanja rerusima na Mediteranu

Objavljeno: 2018-04-16 19:42:51 Autor: MPRR

Predstavnici Direktorata za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja prisustvovali su prošle sedmice u Zagrebu sastanku koji je organizovala Generalna komisija za ribarstvo u Mediteranu na temu evaluacije strategije upravljanja u Jadranu.

Svrha održavanja sastanaka bila je procjena bioloških, ekonomskih i socijalnih posljedica mogućih scenarija upravljanja u odabranim studijama slučaja u područjima GFCM-a. Predstavljeni su različiti mogući načini upravljanja zajedničkim resursima, posebno resursima sitne plave ribe, za koju je potrebno dodatno pojačati mjere održivog upravljanja u cilju smanjenja mogućnosti prekomjernog iskorišćavanja ovog, za sve države Jadrana, značajnog resursa.

Sastancima su prisustvovali predstavnici iz reda naučnih i administrativnih institucija zemalja članica GFCM-a koje izlaze na Jadransko more, predstavnici Evropske komisije kao i predstavnici međunarodnih organizacija i regionalnih i subregionalnih projekata, koji se bave problematikom ribarstva i zaštitom životne sredine.

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja