Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Javni poziv za dodjelu podrške organskoj proizvodnji za 2018. godinu

Objavljeno: 2018-04-30 18:39:59 Autor: MPRR

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške po površini za zasade maslina, vinograda i/ili ljekovitog i aromatičnog bilja za 2018. godinu, u okviru mjere 1.1.4. Direktna plaćanja u biljnoj proizvodnji.

Ova mjera će se finansirati iz dodatnog finansiranja Projekta institucionalnog razvoja i jačanja poljoprivrede (MIDAS) koji finansira Svjetska banka, a implementira ga Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Ovim Javnim pozivom utvrđuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje sredstava podrške.

Kroz ovaj Javni poziv poljoprivredni proizvođači mogu ostvariti podršku u biljnoj proizvodnji kroz direktna plaćanja po hektaru za zasade pod maslinom, vinovom lozom, ljekovitim i aromatičnim biljem.

Visina podrške iznosi do 180€ po ha prihvatljive površine. Korisnici mlađi od 40 godina ostvaruju pravo na dodatno plaćanje u iznosu do 10€/ha obradive površine.

Korisnici podrške ovog Javnog poziva, moraju upisati ili ažurirati podatke o poljoprivrednim površinama do trenutka podnošenja Zahtjeva za podršku, i biti upisani u Registar maslinara i/ili vinogradarski registar do dana podnošenja zahtjeva za podršku.

Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške kao i kriterijumima koje treba da zadovolje zainteresovani, nalaze se na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a isti se mogu preuzeti i u prostorijama Odjeljenja za savjetodavne poslove u biljnoj proizvodnji. Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona 020/672-007 i 067 205 790.

Tokom realizacije ovog Javnog poziva koristiće se kapaciteti projekta IPA 2013 „Jačanje crnogorske poljoprivrede kroz uspostavljanje Sistema identifikacije zemljišnih parcela (SIZEP)“, koji sprovodi Ministarstvo – Direktorat za plaćanja.

Rok za dostavljanje zahtjeva je 15. jul 2018. godine.



Javni poziv za dodjelu podrške organskoj proizvodnji za 2018. godinu.