Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Pozivaju se iskusni istraživači iz oblasti medicine da se prijave za Marija Kiri COFUND grant

Objavljeno: 2018-05-14 18:52:54 Autor: Ministarstvo nauke
Italijansko udruženje za istraživanje kancera (Italian Association for Cancer Research – AIRC) dobilo je grant u okviru programa Horizont 2020 za Marija Skolodovska Kiri COFUND akciju pod nazivom iCARE-2 (International CAncer REsearch fellowships).

Riječ je o međunarodnom programu stipendija koji promoviše mobilnost istraživača u Italiju i iz Italije u oblasti istraživanja kancera.
Za program se mogu prijaviti lica koja imaju doktorat ili najmanje 4 godine istraživačkog iskustva.

Program nudi trogodišnje stipendije za:
• Odlazeću mobilnost: istraživački koji su najmanje tri godine radili u Italiji i zainteresovani su za istraživačko iskustvo van Italije;
• Dolazeću mobilnost: istraživači van Italije koji žele steći istraživačko iskustvo na nekoj naučnoistraživačkoj ustanovi u Italiji; i
• Grantovi za reintegraciju: za istraživače koji žele steći istraživačko isksutvo od najmanje dvije godine na ustanovi van Italije, ali žele da se vrate i rade u naučnoistraživačkom centru u Italiji.

Rok za prijavljivanje je 25. jun 2018. godine.
Više detalja o ovom programu možete pogledati na sljedećoj web stranici: www.icare-2.airc.it
Za detalje oko iCARE-2 programa možete se obratiti nadležnim osobama na sljedeće e-mail adrese: mariafrancesca.mossuto@airc.it; i/ili sara.redaelli@airc.it.
Za više informacija o Programu su-finansiranja nacionalnih, regionalnih i međunarodnih programa (COFUND) u okviru Marija Sklodovska Kiri akcija možete se obratiti nacionalnim kontakt osobama za Marija Kiri program, Filipu Petroviću, na e-mail adresu: fpetrovic@ac.me i/ili tel. 020 414 250 i Marijeti Barjaktarović Lanzardi, na e-mail adresu: marijeta.barjaktarovic@mna.gov.me i/ili tel. 067 314 178.