Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Ministar Hrapović obišao radove na Domu zdravlja koji se gradi na Zlatici

Objavljeno: 2018-05-11 19:19:00 Autor: Ministarstvo zdravlja
Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović obišao je danas, sa delegacijom Ministarstva, direktorom Fonda za zdravstveno osiguranje Seadom Čirgićem, predstavnicima Doma zdravlja Podgorica i predstavnicima Glavnog grada višenamjenski objekat na Zlatici, čija je izgradnja na ovom lokalitetu počela u decembru prošle godine.
Radovi na izgradnji objekta na Zlatici, u okviru kojeg će biti i Dom zdravlja teku i brže nego što je planirano, pa će stanovnici tog naselja već u septembru, u blizini svojih domova imati potrebnu zdravstvenu zaštitu na primarnom nivou, kazao je ministar Hrapović.


Izgradnjom ovog objekta, kako je kazao ministar Hrapović, Zlatica će dobiti sadržaje koji su nedostajali, a posebno važna je upravo zdravstvena služba, sa svim servisima, koje primarni nivo, kao kapija zdravstvenog sistema, treba da obezbijedi građanima.
- O tome smo posebno vodili računa, pa će tako o zdravstvenoj zaštiti za oko 15 hiljada građana, koji gravitiraju na ovom prostoru brinuti adekvatan broj izabranih ljekara za odrasle i djecu, izabrani ljekar za žene, a planiramo da osposobimo i službu za uzorkovanje laboratorijskih analiza, patronažu, kao i državnu apoteku. Stručni ljudi koji će voditi brigu o zdravlju i medicinskoj njezi mještana Zlatice i njihove najbliže okoline, biće vaša prva pomoć i baza onda kada je to najpotrebnije, poručio je ministar zdravlja.
On je pozvao građane da budu partneri državi, kako bi zajedno gradili i bolje i ljepše i više, za budućnost naše djece i budućnost našeg grada.
Predsjednik Skupštine Glavnog grada dr Đorđe Suhih istakao je važnost i dobru saradnju Ministarstva zdravlja i Glavnog grada, koji su i kroz ovaj projekat pokazali zajedničku privrženost dobrobiti građana kroz ono što je za njih najvažnije, a kvalitetna zdravstvena zaštita svakako je u vrhu prioriteta.

MINISTARSTVO ZDRAVLJA