Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Saopštenje: NTO CG predstavila projekat „Inovativni klaster za mala i srednja poduzeća u prekograničnom turizmu – “INNOTOURCLUST”

Objavljeno: 2018-07-11 20:54:12 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore predstavila je danas početak projekta „Inovativni klaster za mala i srednja poduzeća u prekograničnom turizmu – “INNOTOURCLUST” koji se realizuje u sklopu IPA 2 programa Albanija – Crna Gora – Italija.

Cilj ovog projekta je poboljšanje saradnje malih i srednjih poduzeća u Italiji, Albaniji i Crnoj Gori kroz stvaranje inovativnih klastera za turizam. Ova prekogranična saradnja je usmjerena na integraciju i osposobljavanje lokalnih privrednih subjekata kako bi odgovorili zahtjevima međunarodne turističke tražnje. Partneri projekta osim NTO CG su Privredna komora Lećea koja je i nosilac samog projekta, Univerzitet Salento, Agencija za gostoprimstvo i turizam Termoli, Nacionalna turistička agencija Albanije i Privredna komora Tirane dok ukupna vrijednost projekta koji će se sprovoditi u naredne dvije godine iznosi 882.743€.

Pored projekta „INNOTOURCLAST“NTO CG je kao partner uključen na realizaciji još dva projekta. Projekat „Izgradnja ADRION brenda u turizmu: zadovoljiti svih pet čula ADRION 5 SENSES „ u kom je NTO CG jedini partner iz Crne Gore, ima za cilj promociju brenda ADRION u turizmu zadovoljavanjem svih pet čula turista. Drugim projektom „Lokalna kuhinja kao turistička ponuda prekogranične regije“ iz prekograničnog IPA programa Albanija-Crna Gora planira se povećanje konkurentnosti turističkog sektora kroz valorizaciju kulturne i prirodne baštine uključujući lokalnu gastronomiju u ukupnu turističku ponudu prekograničnog područja. Na ovom projektu partneri iz Crne Gore su RDA Bjelasica i Komovi i NTO CG partner.

Video materijal sa današnje press konferencije možete preuzeti na www.infobiro.tv

PR služba Nacionalne turističke organizacije Crne Gore