Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Ministar Bogdanović razgovarao sa autorima filma „Ti imaš noć“ koji će učestvovati na Venecijanskom filmskom festivalu

Objavljeno: 2018-07-27 21:24:20 Autor: mku

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović primio je danas Ivana Salatića i Dušana Kasalicu, reditelja producenta filma „Ti imaš noć“, koji će premijerno biti prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Veneciji.  Sastanku je prisustvovao i direktor Filmskog centra Sehad Čekić.

Ministar Bogdanović je čestitao autorima, ocijenivši da je ovo veliki uspjeh autorske ekipe, ali i crnogorske kinematografije. Ministar je istakao i da posljednjih nekoliko godina crnogorska kinematografija sve vidljivija na svjetskoj sceni, posebno od osnivanja Filmskog centra koji je značajna podška našim autorima.

Autori su informisali Ministra o planiranim aktivnostima na promociji i prezentaciji filma na Venecijanskom festivalu i istakli uvjerenje da će film „Ti imaš noć“ biti zapažen na Festivalu, ističući zadovoljstvo cjelokupne ekipe postignutim uspjehom.

Ministar Bogdanović je naveo da će Ministarstvo kulture i u narednom periodu, kao i do sada podržavati filmske stvaraoce iz Crne Gore, ističući posebno zadovoljstvo što će u ovoj godini filmska ostvarenja iz naše zemlje biti predstavljena na brojnim svjetskim festivalima.

Film je realizovan uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore, Filmskog centra Srbije i Doha Film Instituta, Opštine Herceg Novi, te Turističke organizacije tog grada.

Uloge u ovom ostvarenju tumače: Momo Pićurić, Luka Petrone, Ivana Vuković, Jasna Đuričić, Boris Isaković i Marko Štibohar.

Producenti filma “Ti imaš noć” su Dušan Kasalica i Jelena Angelovski iz kuće Meander Film iz Crne Gore, dok je koproducent Non-Aligned Films iz Srbije. Direktor fotografije je Ivan Marković, montažerka Jelena Maksimović, scenografiju potpisuje Dragana Baćović, kostim Lidija Andrić, dizajn zvuka Jakov Munižaba, dok je miks zvuka uradio Nikola Medić.