Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Prijemi kod pukovnika Brajkovića: Jedan pripadnik VCG ide u misiju EUTM, dvoje se vratili iz operacije EU NAVFOR ATALANTA

Objavljeno: 2018-08-14 18:28:48 Autor: mod
Zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnik Svetozar Brajković, primio je danas majora Milutina Miličića koji će biti upućen u misiju "EUTM" (European Union Training Mission in Mali) u Republici Mali.

Pukovnik Brajković poželio je majoru Miličiću uspješnu realizaciju zadatka u misiji, te izrazio očekivanje da će na dostojan način predstavljati Crnu Goru i Vojsku Crne Gore.

Major Miličić se zahvalio na ukazanom povjerenju, te istakao da rad u misiji, pored angažovanja na zadacima, predstavlja priliku za lično i profesionalno usavršavanje u multinacionalnom okruženju.

Vojska Crne Gore učestvuje u misiji "EUTM" od maja 2014. godine. Major Miličić, koji će obavljati dužnost vođe logističkog tima instruktora za obuku pripadnika Oružanih snaga Republike Mali, zamijeniće poručnika bojnog broda Sašu Čepića, koji je na toj dužnosti bio od februara ove godine.

Pukovnik Brajković je primio i starije vodnike I klase Mirsada Bibića i Nikolu Šiljka nakon uspješno završene misije u Komandi operacije "EU NAVFOR ATALANTA".

Pukovnik Brajković je ocijenio da je učešće pripadnika Vojske u međunarodnim operacijama izuzetna prilika za obuku i usavršavanje, te da značajno doprinosi razvoju sposobnosti i unapređenju interoperabilnosti.

Stariji vodnici I klase Bibić i Šiljak su od marta ove godine bili angažovani na štabnim dužnostima na komandnom brodu "ITS Carlo Margottini" Ratne mornarice Republike Italije.

"EU NAVFOR ATALANTA" je operacija pomorskih snaga Evropske Unije sa mandatom sprečavanja piratskih napada i oružane pljačke u vodama Indijskog okeana, sa fokusom na morski prostor Somalije.