Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Poziv za učešće na 7. godišnjem forumu Strategije Evropske unije za Dunavski region

Objavljeno: 2018-09-01 23:17:19 Autor: KEI
Kancelarija za evropske integracije najavljuje održavanje Sedmog godišnjeg foruma Strategije Evropske unije za Dunavski region (EUSDR) 18-19. oktobra 2018. u Sofiji, koji organizuje Republika Bugarska, kao predsjedavajuća EUSDR, u saradnji s Evropskom komisijom.

Fokus ovogodišnjeg izdanja Foruma, pod nazivom ,,Kultura i turizam kao pokretači rasta u Dunavskom regionu”, jeste razvoj turizma kao preduslov ekonomskog rasta i teritorijalne kohezije, uz osvrt na oblasti zaštite kulturnog i istorijskog nasljeđa, novih tehnologija i digitalizacije u sektoru turizma, bezbjednosti u turizmu, kao i saobraćaja i mobilnosti.

S obzirom na značaj tema za cijeli Dunavski region, Zajednički istraživački centar Evropske komisije, u okviru Inicijative za proširenje i integraciju, nudi mogućnost plaćenog putovanja i smještaja kandidatima iz Crne Gore, u zavisnosti od raspoloživih sredstava, a u odnosu na sljedeće kriterijume:

- naučna i profesionalna dostignuća (posebno u oblasti kulture, turizma, novih tehnologija i digitalizacije u turizmu, bezbjednosti u turizmu, povezivanja transportnih mreža i mobilnosti, regionalnog i makroregionalnog rasta);
- broj i kvalitet naučnih i stručnih publikacija;
- broj i kvalitet projekata i aktivnosti (koji se odnose na Dunavski makroregion), u kojima je podnosilac prijave učestvovao ili i dalje učestvuje.

Zainteresovani kandidati svoje prijave mogu poslati najkasnije do 6. septembra 2018. na JRC-SUPPORT-EUSDR-18@ec.europa.eu.

Prijava treba da sadrži:
- biografiju (na ne više od dvije stranice);
- motivaciono pismo koje uključuje listu naučnih i stručnih publikacija;
- listu projekata i aktivnosti (u vezi sa Dunavskim makroregionom) na kojima je kandidat radio ili u kojima trenutno učestvuje.

Za učešće na forumu potrebno je registrovati se do 17. oktobra 2018, na stranici https://www.7danube-forum-sofia.eu