Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Interpol: Kod nas lišena slobode dva a u Bosni i Hercegovini jedno lice na osnovu međunarodnih potjernica

Objavljeno: 2018-10-02 18:00:00 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a su u prethodnom periodu lišili slobode dva lica koja se potražuju po međunarodnim poternicama dvije države, dok je u Bosni i Hercegovini lišeno lice koje potražuje naša država zbog izdržavanja kazne zatvora.

Naime, službenici OB Cetinje su, 27. septembra, lišili slobode Antona Šapovalova (29) iz Ukrajine, za kojim je raspisana međunarodna potjernica od strane NCB Interpol Beograd radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine i jednog mjeseca zbog krivičnog djela nezakonita proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Prilikom pregleda ovog lica službenici cetinjske policije su pronašli i oduzeli biljnu materiju za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. O događaju je obaviješeten nadležni državni tužilac koji će se naknadno izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji djela. Nadalje, službenici OGB Ulcinj su, 27. septembra, lišili slobode D.K. (39) iz Republike Albanije, za kojim je raspisana međunarodna potjernica od strane NCB Interpol Visbaden radi obezbjeđenja prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog krivičnog djela provalna krađa i falsifikovanje dokumenata. Ovo lice se potražuje i na osnovu naloga za hapšenje Lokalnog suda u Koblencu zbog krivčnog djela krađa.

Anton Šapovalov i D.K. su privedeni sudiji za istragu u Višem sudu u Podgorici koji je za njih donio rješenje o ekstradicionom pritvoru.

U Bosni i Hercegovini je lišen slobode Darko Dulović (28), državljanin Republike Srbije, koji se potražuje po potjernici NCB Interpol Podgorica radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci koja mu je izrečena zbog krivičnog djela neovlašćena, proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. On je 2016. godine, zajedno sa saučesnikom, kupio opojnu drogu heroin mase 287,5 grama, a koja je od strane granične policije pronađena u Bijelom Polju.

Slijedi komunikacija nadležnih organa navedenih država radi ekstradicije ova tri lica.