Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Dani nauke u Tehnopolisu: Više od 100 mališana na Kliker radionicama programiranja za djecu

Objavljeno: 2018-10-11 22:11:16 Autor: Ministarstvo nauke
Drugi dan u okviru festivala Otvoreni dani nauke u Tehnopolisu obilježile su Kliker radionice programiranja za djecu školskog uzrasta, koje je Tehnopolis organizovao u saradnji sa Kliker IT centrom za djecu iz Beograda.

Više od 100 djece različitih uzrasta iz osnovnih škola u Nikšiću bilo je u prilici da se po prvi put oproba u programiranju, u čemu su im pružili podršku predstavnici Tehnopolisa i Kliker IT Centra za djecu.

Od kreiranja jednostavnih igrica i mobilnih aplikacija, pa do programiranja malih robota i kreiranja predmeta od plastike uz pomoć 3D olovke, mališani su u pratnji svojih nastavnika učestvovali u interaktivnim radionicama i kroz igru i zabavu savladali neke osnove i prve korake u programiranju.

Tehnopolis i Kliker IT Centar za decu iz Beograda nedavno su potpisali ekskluzivni ugovor o partnerstvu, sa ciljem kreiranja inovativnog i interaktivnog načina učenja kompjuterskog programiranja i robotike za djecu po metodama nastalim na najprestižnijem Američkom tehnološkom institutu. Kliker obuke će početi krajem oktobra, a više informacija o kursu možete pronaći na sajtu www.tehnopolis.me.