Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

ODN2018: Fotografija kroz objektiv filozofije

Objavljeno: 2018-10-12 19:36:47 Autor: Ministarstvo nauke
Radionica Fotografija kroz objektiv filozofije, u organizaciji NVO Udruženja profesora filozofije, NVO Munja iz Podgorice i NVO Svetionik iz Bara, održana je u Dvorcu kralja Nikole, u Baru, u okviru festivala Otvoreni dani nauke.

Radionice su držali: Una Jovović, fotografkinja, Jasminka Milošević, profesorka filozofije, Lazar Pejović, profesor fotografije na Fakultetu likovnih umjetnosti, na Cetinju i fotografi Sergej Zabijako i Duško Miljanić, a prisustvovali su srednjoškolci iz Bara i Podgorice. Ovom prilikom upriličena je izložba radova Une Jovović, koja je fotografiju studirala na Akademiji umjetnosti u Firenci.

U radionici su aktivno učestvovali i prisutni učenici, koji su izlagali svoje stavove, postavljali pitanja i diskutovali. Sve aktivnosti tokom radionice komentarisao je i usmjeravao razgovor Lazar Pejović, a pridružio mu se i Duško Miljanić.

Učenici su razgovarali i sa Sergejem Zabijakom, renomiranim fotografom o njegovim iskustvima u stvaranju fotografije.

Druga radionica pod nazivom Porijeklo filma u filozofiji, održana je 11. oktobra, takođe u Dvorcu kralja Nikole, u organizaciji NVO Udruženje profesora filozofije, NVO Munja iz Podgorice i NVO Svetionik iz Bara.

Manifestaciju je otvorila potpredsjednica Opštine Bar, gospođa Tanja Spičanović.

Radionice je vodila pjesnikinja Jana Radičević, profesorka filozofije Jasminka Milošević i Aleksandra Brajović, studentkinja italijanskog jezika i književnosti i doličan poznavalac filma.