Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Na Orjenu akcija pošumljavanja u okviru kampanje – „Za svakog stanovnika Crne Gore po sadnica“

Objavljeno: 2018-11-15 14:57:05 Autor: MPRR

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Uprave za šume, u petak, 16. novembra, učestvovaće u akciji pošumljavanja na području Herceg Novog, koja se realizuje u okviru akcije koja se ovih dana sprovodi širom Crne Gore pod sloganom „Za svakog stanovnika po jedna sadnica“.

Ministarstvo na ovaj način nastavlja sa promovisanjem pristupa uključivanja šire društvene zajednice u konkretne aktivnosti na terenu, a koji je promovisan u ponedjeljak u Bijelom Polju na akciji pošumljavanja u kojoj je učestvovao potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović.

Akcija sadnje održaće se na Orjenu, na lokalitetu Vrbanj,  sa početkom u 11,00h

U akciji će učestvovati državni sekretar za šumarstvo, lovstvo i drvnu industrijiu u Ministarstvu poljoprivrede Milosav Anđelić, sa saradnicima, zatim predstavnici Uprave za šume, Agencije za razvoj i zaštitu Orjena iz Herceg Novog,  predstavnici lovačkog udruženja “Orjen” , učenici JUSMŠ “Ivan Goran Kovačić”, planinarska sekcija Osnovne škole “ Milan Vuković”  Herceg Novi, kao i članovi izviđačkog odreda “Orjen”- Herceg Novi.

Podsjećamo da je Vlada Crne Gore, u okviru brojnih aktivnosti za očuvanje i unapređenje šumskih resursa, opredijelila 200.000 eura za pošumljavanje na cijeloj teritoriji države. U jesenjoj sadnji, na prostoru svih područnih jedinica Uprave za šume, biće posađeno 630.000 sadnica, autohtonih vrsta drveća.

 

Pozivamo predstavnike medija da prisustvuju akciji pošumljavanja na Orjenu.