Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Susret Pribilović-Trpkovski: Saradnja u procesu reforme javne uprave

Objavljeno: 2018-12-12 20:16:35 Autor: MJU

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, primila je danas novoimenovanog ambasadora Republike Makedonije u Crnoj Gori Mihajla Trpkovskog.

Ministarka Pribilović je poželjela dobrodošlicu ambasadoru Trpkovskom i upoznala ga sa preduzetim aktivnostima na planu reforme javne uprave u protekle dvije godine, od formiranja Ministarstva javne uprave.

Ambasador Trpkovski se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i pozdravio aktivnosti u izgradnji moderne i efikasne javne uprave u Crnoj Gori i implementaciji plana optimizacije. On je upoznao ministarku Pribilović sa stanjem javne administracije u Makedonijii i napomenuo da im je Crna Gora primjer i istakao mogućnosti za unapređenje i uspostavljanje saradnje Uprave za kadrove Crne Gore i Agencije za javnu administraciju Makedonije.

Ambasador Trpkovski je istakao da funkciju ambasadora svoje zemlje u Crnoj Gori doživljava kao privilegiju i zadovoljstvo, kao i da će svoj mandat u značajnom dijelu posvetiti unapređenju ekonomskih veza i saradnje između dvije prijateljske zemlje.

Sagovornici su, takođe, istakli značaj podrške i zajedničkih napora na unapređenju regionalne saradnje u oblasti digitalizacije javne uprave u okviru Digitalne Agende za Zapadni Balkan i aktivnosti u okviru ReSPA-e.

Na sastanku je postignuta saglasnost da postoji značajan prostor za saradnju dvije države i razmjene najbolje prakse u cilju unapređenja poslovanja i osnaživanja kapaciteta za sprovođenje refome javne uprave.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE