Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Ministar Bogdanović razgovarao sa dobitnicom nagrade „Petar Lubarda“ Milkom Delibašić

Objavljeno: 2018-12-20 13:35:20 Autor: MKU
Ministar kulture Aleksandar Bogdanović razgovarao je na Cetinju sa ovogodišnjom dobitnicom državne nagrade „Petar Lubarda“, Milkom Delibašić.



Ministar Bogdanović je istakao posebno zadovoljstvo što je ovogodišnja nagrada, koja nosi ime jednog od najvećih crnogorskih slikara dodijeljena upravo Milki Delibašić, koja pripada mlađoj generaciji crnogorskih umjetnika. Kako je naveo Ministar, ova nagrada može biti samo dodatni podsticaj u daljem stvaralaštvu, kako nagrađenoj umjetnici, tako i drugim mladim stvaraocima.

“Time je u izuzetnoj selekciji ovogodišnjeg Salona, koji je prikazao kvalitetan je presjek naše aktuelne umjetničke scene, rad “Statičnost unutar prolaznosti vremena“, našao svoje mjesto uz radove crnogorskih velikana, dosadašnjih dobitnika ove nagrade”, istakao je ministar Bogdanović.

Umjetnica Milka Delibašić je još jednom zahvalila stručnom žiriju na dodijeljenom priznanju, koji je kako je istakla, prepoznao vrijednost i kvalitet rada, iako on ne pripada klasičnim umjetničkim formama.

Na sastanku je razgovarano o značaju podrške Ministarstva i institucija kulture mlađoj generaciji crnogorskih umjetnika, koji su izuzetni predstavnici Crne Gore u svijetu.

Tokom razgovora, Milka Delibašić je upoznala ministra Bogdanovića sa svojim dosadašnjim radom, stručnim usavršavanjem u Narodnoj Republici Kini, koje je u toku, ali i daljim planovima u karijeri.