Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio u oproštajnu posjetu nerezidentnog ambasadora Kanade u Crnoj Gori Roberta MekDugala

Objavljeno: 2008-06-28 00:48:00 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu nerezidentnog ambasadora Kanade u Crnoj Gori Roberta MekDugala.

Premijer Đukanović je zahvalio ambasadoru MekDugalu na aktivnostima koje je sprovodio tokom svoje uspješne misije povezivanja dviju država i naroda. On je istakao da su dobri odnosi, bez otvorenih pitanja, između Crne Gore i Kanade značajno unaprijeđeni kroz investicije renomiranih kanadskih kompanija. Predsjednik Đukanović je istakao i veoma dobru saradnju u oblasti nauke, što je od posebnog značaja za Crnu Goru, koja pretenduje da bude društvo znanja u narednom periodu.

Kanadski ambasador je zahvalio premijeru i Vladi na odličnoj komunikaciji i saradnji, istakavši uspjehe ostvarene nakon obnavljanja nezavisnosti u oblasti zakonodavstva koje predstavlja čvrst temelj za ispunjavanje prioritetnih spoljnopolitičkih ciljeva Crne Gore, ulaska u EU i NATO. Kao konkretan primjer uspješnog zajedničkog projekta, ambasador MekDugal je naveo trogodišnji studij iz oblasti turizma na Crnogorskom primorju, koji će omogućiti edukaciju osoblja u ovoj, za Crnu Goru izuzetno značajnoj grani privrede.
Obostrano je izraženo očekivanje da će se u narednom periodu dosadašnja uspješna saradnja dvije zemlje daalje unaprijediti, pogotovo u oblasti investicija.