Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio u oproštajnu posjetu ambasadorku Republike Koreje Kim Young Hee

Objavljeno: 2008-09-23 22:33:00 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadorku Republike Koreje Kim Young Hee.

Premijer Đukanović je obavijestio ambasadorku o pređenom putu Crne Gore na polju evropskih i evroatlanskih integracija i planovima za skoro apliciranje za članstvo u Evropskoj Uniji, kao i o kontinuitetu reformi koje Crna Gora sprovodi na političkom, ekonomskom i bezbjednosnom planu, težeći da svoj sistem što prije upodobi sa evropskim. On je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima za vrijeme mandata gospođe Young-Hee, ističući da su za Crnu Goru veoma inspirativna iskustva ekonomskog razvoja Koreje, naročito iz oblasti koje bi svoju primjenu mogle naći u našoj ekonomiji. Naglašen je interes obije strane za intenziviranje političke i ekonomske saradnje, zašta postoje svi preduslovi.

Ambasadorka Young-Hee je podržala put Crne ka punopravnom članstvu u EU i iskazala svoje poštovanje i podršku skorašnjem napretku na razvojnom planu u Crnoj Gori. Sa zadovoljstvom je konstatovan nedavni porast broja turista iz Republike Koreje koji dolaze u Crnu Goru i saopštena obostrana spremnost za snažnu podršku dolasku koreanskih investitora, gdje jedan broj svjetski poznatih kompanija iz ove zemlje, posebno iz oblasti građevinarstva, ozbiljno razmatra ulazak na crnogorsko tržište.