Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio povodom Dana Vojske Crne Gore ministra odbrane Bora Vučinića i vršioca dužnosti načelnika Generalštaba VCG viceadmirala Dragana Samardžića

Objavljeno: 2008-10-07 00:38:00 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas povodom Dana Vojske Crne Gore ministra odbrane Bora Vučinića i vršioca dužnosti načelnika Generalštaba VCG, viceadmirala Dragana Samardžića.

Upućujući srdačne čestitke povodom Dana Vojske, Predsjednik Đukanović je zamolio ministra Vučinića i admirala Samardžića da svim pripadnicima Vojske Crne Gore prenesu njegove najbolje želje za uspješno obavljanje zadataka definisanih Ustavom, Zakonom i strateškim dokumentima koji regulišu oblast odbrane. Premijer je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima na planu reforme vojske i modernizacije sistema odbrane u periodu od obnavljanja državnosti i konstatovao da je Crna Gora uspješno započela proces izgradnje savremene vojske. Ministar Vučinić i viceadmiral Samardžić zahvalili su predsjedniku Đukanoviću na razumijevanju i podršci koje Vlada u kontinuitetu iskazuje prema ovom važnom segmentu državne strukture Crne Gore, kada je u pitanju njegova reforma, kao i ostala pitanja od značaja za nesmetano funkcionisanje Vojske.

Konstatovano je da su u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore stvorene sve pretpostavke da Crna Gora i u narednom periodu ispuni sve ciljeve koji su pred njom na putu evropskih i evroatlanskih integracija. Vojska će slijediti smjernice strateških ciljeva državne politike Crne Gore, imajući prije svega u vidu potrebu očuvanja stabilnosti, najvažnijeg interesa regiona u kojem živimo, kroz pripadnost širem bezbjednosnom kontekstu.